Surfheld Andy Irons overlijdt

Andy Irons, éen van werelds grootste surfers stierf maandag. Alleen in een vreemd hotel in Texas. Texas of all places. Dat is ook geen plek voor een jongen uit Kauai. Een surfer hoort te sterven in de zee en niet in het midden van het land.

Op de Quiksilver Pro France in Hossegor sprak ik hem nog.  Achter de schermen zat hij daar met zijn voeten in het zand. Dikke zonnebril en een pet op, maar vol leven over zijn hervonden plezier in het surfen, de wedstrijden en natuurlijk zijn vrouw Lyndie.

Rond zeven december verwacht zijn vrouw Lyndie hun baby. Hoe voedt ze nu haar kindje op zonder haar steun en toeverlaat Andy? De eerste gedachten gaan toch uit naar haar.

Andy Irons, een groot atleet. Drie maal werd hij wereldkampioen: in 2002, 2003 en 2004. Zijn kracht en klasse in hoge golven maakte hem beroemd. Maar ook zijn rivaliteit met Kelly Slater was legendarisch.

Hoe kan iemand op zo’n jonge leeftijd al sterven? 32 lentes jong. Te jong.

De roddels gaan snel rond. Een drugsoverdosis, methadon of toch die tropische muggenziekte? Ik geloof dat drugsverhaal niet. Hij verliet Puerto Rico om ziek terug te keren naar zijn hoogzwangere vrouw op Kauai. Maar hij kwam niet verder dan Dallas. Al overgevend strompelde hij een hotel binnen. Om daar nooit meer wakker te worden.

Een surflegende is gone. Nooit meer Kelly versus Andy. Geen Andy Irons meer die vrij surft met zijn maten Mick Fanning en Taj Burrow. De broertjes Andy en Bruce zijn niet meer samen. Maar bovenal, geen papa Irons die samen met Lyndie hun verwachte zoontje verwelkomt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4uwtqRBE4Kk&feature=player_embedded]

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *